Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Slechte doorbloeding? Hoe te verbeteren?

Oorzaken van een slechte doorbloeding en effectieve manieren voor een betere bloedcirculatie

De bloedcirculatie is een van de belangrijkste functies van ons lichaam. Het is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen van en naar onze organen, spieren en weefsels.

Een slechte doorbloeding kunnen een aanzienlijke invloed hebben op uw gezondheid, omdat ze de bloedstroom naar uw organen, spieren en weefsels verminderen. Dit kan uw risico op hartziekten, beroertes en andere ernstige aandoeningen vergroten. Het goede nieuws is dat er verschillende effectieve manieren zijn om vernauwde bloedvaten te voorkomen of om te keren.

In dit artikel gaan we in op de oorzaken van vernauwde bloedvaten en geven we u nuttige tips om uw bloedvaten gezond te houden en uw algehele welzijn te verbeteren. Dus als u uw gezondheid in eigen hand wilt nemen en uw bloedvaten in topvorm wilt houden, lees dan verder! 

Ten eerste: Voelt u vaatvernauwing?

Vaatvernauwing verwijst naar de vernauwing van bloedvaten, die de bloedstroom naar uw organen, weefsels en spieren kan verminderen. In sommige gevallen kunt u de gevolgen van vaatvernauwing voelen. U kunt bijvoorbeeld koude handen en voeten ervaren, evenals gevoelloosheid of tintelingen in uw ledematen. Deze symptomen zijn vaak het gevolg van een verminderde bloedtoevoer naar deze gebieden door vernauwde bloedvaten.

Bovendien kan vaatvernauwing pijn op de borst, kortademigheid en vermoeidheid veroorzaken, vooral bij lichamelijke inspanning. Als u een van deze symptomen ervaart, is het essentieel dat u onmiddellijk medische hulp inroept. Onbehandelde vaatvernauwing kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, beroerte en perifere vaatziekten. Laten we eens kijken hoe je de bloedstroom kunt controleren. 

Hoe kunt u uw bloedstroom controleren?

Het controleren van uw bloedstroom is cruciaal voor het handhaven van een goede cardiovasculaire gezondheid. Hier zijn vijf manieren om de bloedstroom te controleren:

 1. Enkel-Brachiale Index (ABI) test: Deze niet-invasieve test vergelijkt de bloeddruk in uw enkel met de bloeddruk in uw arm om te bepalen of er blokkades of vernauwingen in uw bloedvaten zijn.
 2. Doppler-echografie: Deze beeldvormingstechniek gebruikt geluidsgolven om beelden van uw bloedvaten te maken, waardoor eventuele verstoppingen of vernauwingen kunnen worden opgespoord. 3. Magnetische Resonantie Angiografie (MRA): Dit type beeldvorming maakt gebruik van een magnetisch veld en radiogolven om gedetailleerde beelden van uw bloedvaten te maken, waardoor eventuele afwijkingen of verstoppingen kunnen worden opgespoord.
 3. Computed Tomography Angiography (CTA): deze beeldvormingstechniek is vergelijkbaar met MRA, maar maakt gebruik van röntgenstralen om gedetailleerde beelden van uw bloedvaten te maken, waardoor artsen eventuele verstoppingen of vernauwingen kunnen opsporen.
 4. Angiogram: Bij dit invasieve onderzoek wordt een contrastvloeistof in uw bloedvaten gespoten en worden röntgenfoto's gemaakt van de bloedstroom. Een angiogram is invasiever dan de andere opties, maar geeft gedetailleerde informatie over uw bloedvaten en kan helpen bij het nemen van beslissingen over de behandeling. Koude handen, voeten en neus?

Koude handen, voeten en neus?

Vindt u dat uw handen en voeten vaak kouder zijn dan de rest van uw lichaam? Heeft u het gevoel dat u voortdurend op zoek bent naar warmte om de kou in uw ledematen te verlichten? Heeft u een koude neus die maar niet weggaat? Deze symptomen kunnen een teken zijn van een slechte bloedcirculatie of andere onderliggende medische aandoeningen.

Koude handen en voeten en een koude neus kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een van de meest veel voorkomende oorzaken is een slechte bloedcirculatie, die het gevolg kan zijn van vernauwde bloedvaten of perifere slagaderziekte. Wanneer de bloedvaten vernauwd zijn, stroomt er minder bloed naar de extremiteiten, waardoor ze koud en gevoelloos kunnen aanvoelen.

Andere oorzaken van koude handen en voeten zijn blootstelling aan koude temperaturen, vooral gedurende langere tijd, en bepaalde medische aandoeningen zoals de ziekte van Raynaud, waardoor de bloedvaten vernauwen als reactie op kou of stress. Hormonale onevenwichtigheden, zoals veroorzaakt door door schildklieraandoeningen, kunnen ook bijdragen tot koude handen en voeten. In sommige gevallen kunnen leefstijlfactoren zoals roken of een zittende levensstijl ook bijdragen aan een slechte bloedcirculatie en koude ledematen.

Om koude voeten in bed te verlichten, kunt u proberen warme sokken te dragen of een verwarmingskussen of elektrische deken om uw voeten op te warmen voordat u naar bed gaat. Een warme en comfortabele slaapomgeving kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en het risico op koude voeten 's nachts te verminderen. 

Vijf voedingsmiddelen om de bloedvaten te verwijden

Het onderhouden van gezonde bloedvaten is essentieel voor een goede cardiovasculaire gezondheid, en bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloedstroom in het hele lichaam verbetert. Hier zijn vijf voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze bloedvatverwijding bevorderen:

 1. Bladgroenten: Donkere bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en groene groenten zijn rijk aan in nitraten, die helpen de bloedvaten te verwijden. Ze bevatten ook veel vitaminen en antioxidanten, die ontstekingen kunnen verminderen en de algehele cardiovasculaire gezondheid.
 2. Bieten: Bieten zijn een andere grote bron van nitraten en kunnen helpen bij het verwijden van bloed vaten. Studies hebben aangetoond dat het drinken van bietensap de bloedstroom kan verbeteren naar de hersenen en andere delen van uw lichaam.
 3. Citrusvruchten: Citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en grapefruits zijn hoog in vitamine C, die de verwijding van bloedvaten kan bevorderen. Vitamine C is ook een antioxidant die kan helpen ontstekingen te verminderen en schade aan bloedvaten te voorkomen.
 4. Knoflook: Knoflook bevat een verbinding genaamd allicine, die kan helpen de bloeddruk te verlagendruk te verlagen en de verwijding van de bloedvaten te bevorderen. Regelmatig knoflook eten blijkt dat het de bloedstroom verbetert en het risico op hartziekten vermindert.
 5. Vette vis: Vette vis zoals zalm, tonijn, en makreel zijn rijk aan omega-3 vetzuren zuren, die de bloedvatverwijding kunnen bevorderen en ontstekingen kunnen verminderen. Het regelmatig eten van vette vis blijkt de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Veel voorkomende middelen die helpen tegen een slechte bloedstroom

Een slechte bloedstroom kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, duizeligheid, koude handen en voeten, en zelfs gevoelloosheid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de bloed en deze symptomen te voorkomen.

Eén effectieve methode is regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, hardlopen of fietsen, omdat beweging de bloedtoevoer naar uw spieren en weefsels kan bevorderen. Bovendien, een gezond dieet aanhouden dat rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine C, ijzer en omega-3 vetzuren zuren de bloedsomloop helpen verbeteren. Het vermijden van roken en overmatig alcoholgebruik kan ook helpen de bloedsomloop te verbeteren, omdat deze stoffen een negatief effect kunnen hebben op uw bloedsomloop. Ten slotte kan het beheersen van stressniveaus door middel van activiteiten als meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen kan ook helpen om de bloedstroom te verbeteren.

Door deze eenvoudige veranderingen in uw levensstijl kunt u uw bloedstroom verbeteren en de negatieve gevolgen voor de gezondheid van een slechte bloedsomloop. 

Opvallende en doeltreffende strategieën om de bloedsomloop te verbeteren

Als u op zoek bent naar enkele manieren om de bloedcirculatie te verbeteren, zijn er verschillende dingen die u kunt proberen.

Hier zijn enkele unieke ideeën om te overwegen:

 1. Beoefen yoga: Yoga houdingen die betrekking hebben op rekken en draaien kunnen helpen om de bloedstroom en circulatie te verbeteren. Bovendien kan yoga ook helpen om stress te verminderen, wat een positieve invloed kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid.
 2. Gebruik compressiekleding: Compressiekleding, zoals compressiekousen of mouwen, kan de bloedcirculatie helpen verbeteren door druk uit te oefenen op de aderen en spieren in de benen en armen. Dit kan helpen de bloedstroom te verbeteren en zwelling en ongemak te verminderen.
 3. Probeer hydrotherapie: Bij hydrotherapie wordt water gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren. Een warm bad of douche nemen kan helpen om de bloedvaten te verwijden, waardoor het bloed beter door het lichaam kan stromen.
 4. Gebruik essentiële oliën: Essentiële oliën, zoals pepermunt of gember, kunnen helpen om de door de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verhogen. U kunt essentiële oliën plaatselijk aanbrengen of ze inhaleren met behulp van een diffuser.
 5. Eet pittig voedsel: Pittig voedsel, zoals chilipepers, kan helpen om de bloed door de hartslag te verhogen en de bloedvaten te verwijden. Dit kan leiden tot een betere doorbloeding en een betere cardiovasculaire gezondheid.
 6. Neem een hoofdhuidmassage: Terwijl massages algemeen bekend zijn om ontspanning te bevorderen en spierspanning te verlichten, kunnen met name hoofdhuidmassages helpen om de bloedcirculatie in het hoofd en de nek te stimuleren. De zachte druk en cirkelvormige bewegingen tijdens een hoofdhuidmassage kunnen de bloedstroom stimuleren, waardoor de hoofdhuid en de haarzakjes beter van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien. Dit kan leiden tot een gezondere haargroei en een betere algehele circulatie.
 7. Luister naar muziek: Het komt misschien als een verrassing, maar luisteren naar muziek kan daadwerkelijk helpen om de bloedcirculatie te stimuleren. Studies hebben aangetoond dat luisteren naar muziek kan helpen om stress en angst te verminderen, wat een positief effect kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid. Bovendien kan muziek met een snel tempo of ritme de hartslag en de bloedstroom verhogen, waardoor de algehele circulatie in het hele lichaam verbetert. 

Recover-Me: Een formule van aminozuren, een veilig en effectief supplement voor een betere doorbloeding.

Als het gaat om het onderhouden van gezonde bloedvaten en het voorkomen van vernauwde slagaders, zijn een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging essentieel.

Maar soms hebben we een extra boost nodig om ons cardiovasculaire systeem in topvorm te houden. Dat is waar Recover-Me om de hoek komt kijken - een veilig en effectief supplement ontworpen voor soepele bloedvaten en een betere circulatie te bevorderen. Recover-Me is een unieke formule dat de productie van stikstofmonoxide in de bloedvaten bevordert. Stikstofmonoxide is een signaal molecuul dat de bloedstroom naar alle cellen en organen in het lichaam bevordert. Het ondersteunt de bloedvaten om te ontspannen en te verwijden, voor een betere doorbloeding. De belangrijkst brandstof voor deze stikstofmonoxide is L-Arginine

Aan de basis van Recover-Me's formule liggen twee belangrijke aminozuren - L-Arginine en L-Lysine. L-Arginine is een essentieel aminozuur dat helpt bij het ontspannen en verwijden van de bloedvaten, wat zorgt voor een betere bloedstroom. Echter, L-Arginine wordt niet gemakkelijk opgenomen door het lichaam als zodanig, dat is waarom Recover-Me de juiste soort L-Arginine gebruikt, Pidolate, dat is het zout van L-Arginine. In combinatie met L-Lysine, een ander essentieel aminozuur, wordt de absorptie van L-Arginine verhoogd, waardoor de productie van het molecuul stikstofmonoxide in de bloedvaten wordt gestimuleerd.

Door het bevorderen van een gezonde bloedstroom en circulatie, kan Recover-Me een aantal voordelen bieden voor uw algemene gezondheid en welzijn. Verbeterde circulatie kan helpen om het risico op hart-en vaatziekten en beroertes te verminderen, evenals het verminderen van ontstekingen in het hele lichaam. Bovendien kan de formule van Recover-Me helpen om een gezond immuunsysteem te ondersteunen, het energieniveau te verbeteren en een gezonde stofwisseling te bevorderen. Recover-Me wordt geproduceerd in een laboratorium in Belgie, dat is een aantrekkelijke aspect van Recover-Me, een veilig en natuurlijk supplement, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten- geen schadelijke of synthetische ingrediënten, waardoor het een veilige en effectieve keuze is voor degenen die hun cardiovasculaire gezondheid willen verbeteren. 

Tot slot: Vernauwde bloedvaten kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartziekten, beroerte en hoge bloeddruk.

Het is belangrijk om de oorzaken van vernauwde bloedvaten te begrijpen en preventieve maatregelen te nemen om de bloedcirculatie gezond te houden. Enkele effectieve manieren om bloedvatvernauwing te voorkomen zijn regelmatige lichaamsbeweging, gezonde eetgewoonten, stoppen met roken, minder stress en het nemen van de juiste supplementen. Met een gezonde levensstijl kunt u ervoor zorgen dat uw bloedvaten sterk en soepel blijven, zodat uw lichaam optimaal doorbloed kan worden. Vergeet niet dat voorkomen altijd beter is dan genezen, dus neem uw gezondheid in eigen hand en verander uw levensstijl om uw bloedvaten gezond te houden en goed te laten functioneren.

VOOR MEER INFO KLIK HIERONDER

Verbeteren Doorbloeding | Vochtafdrijven | Aderverkalking Tegengaan | Hoge Bloeddruk Verlagen


 

Referenties & citaten : 2006 Peter Libby: Inflammation and cardiovascular disease mechanisms

https://academic.oup.com/ajcn/article/83/2/456S/4650255  2. 2022 Henry Ford: https://www.henryford.com/blog/2020/10/how-to-boost-circulation

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.